Scholen & onderwijs

Museum?...... behhhh! Vestingmuseum?........ yeahhhhhhh!
 
Het Vestingmuseum is een leuk en boeiend museum voor schoolgroepen. Een combinatie van het spannende verhaal van vestingen en de strijd die eeuwenlang rond vestingsteden gevoerd is, met een mooi en groen museumbastion waar de klas lekker kan rennen, de meegebrachte boterhammen op kan eten en een leuke en leerzame rondvaart in de legergroene museumboot kan maken.
 
Geen schoolbezoek aan het museum is compleet zonder het (laten) afvuren van een echt kanon! Natuurkunde, scheikunde, geschiedenis, veiligheidszorg, groepsdynamica en plezier samengebracht in één daverende knal!
 
 

Voor alle groepen (5, 6, 7 & 8 van de basisschool) en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs zijn er rondleidingen met een gids of een speurtocht mogelijk, eventueel in combinatie met rondvaart en kanonschot.

Voor de groepen 5,6,7 en 8 van het basisonderwijs is er een educatieve speurtocht beschikbaar.Voor de rondleidingen en de speurtochten voor het onderwijs vragen wij naast de entreeprijs een bijdrage van € 5,00 per gids of speurtocht (in plaats van de normale prijs van € 35,-). De entreeprijs kunt u zien op de pagina met prijzen.

Een bezoek aan het museum is prima te combineren met een middag naar Speelpark Oud Valkeveen (www.oudvalkeveen.nl) dat een kwartiertje fietsen is.

Wilt u met de school meer weten over de Hollandse Waterlinie en uw bezoek voorbereiden? Dan heeft de Waterlinie een aantal prima lesprogramma's voor u. Deze kunt u hier vinden:
Lesprogramma's Waterlinie


Groepsbezoek reserveren

Wilt u online reserveren dan kunt u hier terecht. Wilt u meer informatie of via de telefoon of mail reserveren bel dan naar: 035-6945459 of mail naar info@vestingmuseum.nl