Gratis rondleidingen!

'Een prachtig stuk Nederlandse geschiedenis.' (door Sander via Facebook)

Elke zondag neemt één van de gidsen van het museum je mee voor een gratis rondleiding (museumentree verplicht). De gratis rondleiding begint elke zondag om 13:00 en duurt ongeveer een uur, waarna er om 14:15 een gratis kanonschot afgevuurd zal worden! 

Elke eerste en derde zondag van de maand zal de gratis rondleiding gevolgd worden door schuttersdag! De gratis rondleiding wordt dan afgesloten met een kanonschot door schutters in uniform. Tussen 14.00 en 15.30 schieten de kanonniers van het museum of de Stadskanonniers van Amersfoort de zware vestingkanonnen meerdere malen af! (Voor het bezoeken van de schuttersdag geldt geen toeslag)

Voor de bezoekers die op de zondag niet naar het museum kunnen komen, organiseert het museum van april t/m oktober elke eerste zaterdag van de maand een gratis rondleiding (museumentree verplicht) gevolgd door een kanonschot. Zelfde tijd, zelfde plaats en zelfde volgorde als de zondag rondleidingen: 13:00 gratis rondleiding en rond 14:15 gratis kanonschot.

Wilt u nog meer informatie over de gratis rondleiding? Dan kunt u ons bereiken via de mail op: info@vestingmuseum.nl of bel naar: 035-6945459.