Fortenland

 

Waarom herbergt Gooi & Vecht zo dicht bij elkaar zoveel forten en kastelen? Wat moest er beschermd worden? De nu zo vredige regio was eeuwenlang de laatste verdedigingslinie die een vijand uit het oosten moest passeren om bij de rijkdommen van Amsterdam te komen! Deze pracht van forten, kastelen en vestingsteden domineert nog steeds het landschap. Laat je veroveren door ‘Fortenland’ en bezoek natuurlijk Het Nederlands Vestingmuseum, Muiden met o.a. haar Muiderslot, Muizenfort en Forteiland Pampus, de vestingsteden Naarden en Weesp met hun talrijke forten en het Fort Werk IV in Bussum.

U kunt op allerlei manieren de forten bezoeken, op de fiets kunt u aan de hand van een speciaal gemaakte fietsroute alle forten in één dag bezoeken, u kunt daarbij gebruik maken van de audiotour! De audiotour is speciaal ontwikkeld voor de fietsers, en verteld u talrijke wetenswaardige en bizarre verhalen! Natuurlijk kunt u ook specifiek één fort bezoeken, hiervoor heeft Fortenland uitgebreide wandelroutes gemaakt. Zo kunt u er een sportieve, leerzame en interessante dag van maken! De derde optie is om over het water de verschillende forten te bezoeken, u heeft alleen een sloep, kano of tuindersvlet nodig en de speciaal gemaakte Fortenland vaarroute. Er zijn er ook verschillende vestingvaarten die langs deze prachtige forten varen.

Fortenland heeft naast deze routes nog veel meer informatie voor u. Scan de hieronder geplaatste QR-code en u zal op de mini-site van Fortenland komen. Hier kunt u de verschillende routes vinden, meer informatie over de verschillende forten, leuke games en de speciaal ontwikkelde audiotour.

Veel plezier!